kerkdienstgemist.nl

Navigatie

De Open Poort

Wie bekend is in Zwartsluis heeft waarschijnlijk ‘De Poort’ weleens gezien. Het gebouw bevindt zich naast de Gereformeerde Kerk aan het Singel. Een bekend gebouw voor kerkgangers of mensen die er weleens een bruiloft, doopdienst of begrafenis hebben bijgewoond, maar voor velen blijft het bij het kennen van de buitenzijde. Het is normaalgesproken geen plek waar je zomaar even naar binnen loopt, vooral niet als je er niet bekend bent. Vanaf januari 2018 is dit allemaal anders geworden. De Poort zette namelijk zijn deuren open en hoopte met het initiatief ‘De Open Poort’ een breder publiek aan te spreken.


Ook je buurman kan het moeilijk hebben

Er zijn in Zwartsluis veel mensen die in een moeilijke situatie verkeren. Dit kan gaan om een lastige gezinssituatie, financiële problematiek, eenzaamheid of simpelweg het gevoel de touwtjes niet meer zelf in handen te hebben. Vaak blijven mensen met dit soort gevoelens en problemen rondlopen en weten ze het goed voor de buitenwereld verborgen te houden. ‘De Open Poort’ is een vertrouwde plek waar mensen vrijblijvend naar binnen kunnen stappen voor een kop koffie, een goed gesprek, advies en concrete hulp.

De Open Poort is er voor íedereen

Als gemeente vinden we het belangrijk om naar búiten te kijken en iets voor onze medemens te doen. Vaak zijn daarbij de ogen gericht op projecten in het buitenland, maar we vergeten dat er ook in onze directe omgeving veel mensen zijn die hulp kunnen gebruiken. Iedereen welkom in de Poort, ook de mensen die wellicht terughoudend zijn als het gaat om kerkelijke initiatieven. ‘De Open Poort’ is er voor iedereen, wat je achtergrond of (geloofs)overtuiging ook is. We hopen dan ook van harte dat u de stap durft te zetten om een keer naar binnen te lopen op een woensdag- of vrijdagmorgen, want een klein beetje hulp kan zóveel verschil maken! Jan Timmerman zal dan aanwezig zijn.

Uiteraard kunt u ook eerst bellen of mailen om een afspraak maken, 06-51198008 of viainfo@deopenpoortzwartsluis.nl

Klik hier voor het beleidsplan en de begroting.