Deurverkoop van potgrond en zomerbloeiers op zaterdag 23 april

Het lenteweer komt er weer aan. Hét moment om in de tuin aan de slag te gaan. Daarom organiseren de vrijwilligers van de jaarlijkse potgrond- en bloemenverkoop weer een verkoopactie op zaterdag 23 april. Geïnteresseerden kunnen vooraf bestellen óf hun keuze maken tijdens het verkoopmoment aan de deur. De opbrengsten van de actie gaan naar twee lokale stichtingen: Stichting Dorotty en Stichting Werk in Uitvoering. Beide stichtingen zullen de inkomsten gebruiken voor hulp aan oorlogsvluchtelingen in Oekraïne.

 

Aan de deur, op bestelling óf bij de verkoopkraam

In de ochtend van 23 april zullen tientallen vrijwilligers door de wijken van Zwartsluis trekken met aanhangwagens vól potgrond en zomerbloeiers. Vrijwilligster Josien van Veen vertelt: “Er is keuze uit verschillende soorten bloemen en we hebben zowel sixpacks als hangpotten en schalen. Een 6-pack kost €3,- een hangpot €12,50 en een schaal €7,50 De prijs voor een losse zak potgrond is 2,50 euro, 6 zakken kosten 12,50 euro.” Mensen die de verkopers aan de deur gemist hebben, kunnen ook langskomen bij het verkooppunt voor de Gereformeerde Kerk aan het Singel.

Opbrengsten voor Oekraïne

De opbrengsten van de potgrond- en bloemenverkoop gaat naar Stichting Werk in Uitvoering en Stichting Dorotty. Hielke Feenstra, ook betrokken bij de verkoopactie, legt uit: “Beide stichtingen zijn lokaal en worden gerund door lokale mensen. Zij zorgen ervoor dat de inkomsten op díe plekken terechtkomen waar dat het hardst nodig is. Op dit moment richten beide stichtingen zich voornamelijk op het ondersteunen van oorlogsvluchtelingen in Oekraïne.”

Naar het overzicht