Nieuws

Nieuwe regelgeving omtrent Erediensten

Geschreven op

Vanaf zaterdag 25 september is de regelgeving omtrent de coronamaatregelen aangepast. Vanuit de overheid is de verplichting om 1,5 meter afstand houden, veranderd in een dringend advies om afstand te houden. De PKN heeft nagedacht over deze verandering en is met de aanbev... Lees meer »

Start clubseizoen

Geschreven op

Lees meer »

Startzondag – 19 september

Geschreven op

Startzondag – 19 september De startzondag is een dag om gezamenlijk het seizoen van allerlei kerkelijke activiteiten in te luiden met veel ontmoetingen tussen alle gemeenteleden. Maar dat is erg lastig met de maatregelen van het RIVM. V Lees meer »

Avonddiensten weer van start

Geschreven op

Na anderhalf jaar van afwezigheid keren de avonddiensten weer terug. Komende zondag gaan we van start in de Hervormde Kerk, voorganger is ds. Dekker uit Lemele. Sinds de pandemie hebben de avonddiensten stilgelegen. Lees meer »

Kindernevendienst weer in volle gang

Geschreven op

Zondag 30 mei was er voor de derde keer dit jaar kindernevendienst. Omdat het supermooi weer was, konden we dat voor een groot gedeelte buiten doen. Na het welkom hoorden we het verhaal; Johannes schrijft dat niemand God ooit heeft gezien, Maar God is er en wij horen voor... Lees meer »

Bloemen- en potgrondactie bleek groot succes, nabestellen mogelijk

Geschreven op

​Afgelopen zaterdag trokken leden van de Gereformeerde Kerk weer door het dorp om bloemen en potgrond te verkopen. Dit resulteerde uiteindelijk in een mooie opbrengst van 4000 euro.​Vanwege de grote vraag naar bloemen en potgrond heeft de organisatie een deel van Zwartslu... Lees meer »

Potgrond- en bloemenverkopers tóch langs de deuren

Geschreven op

De jaarlijkse potgrond- en bloemenverkoop vindt dit jaar toch op de gebruikelijke manier plaats. Dit in tegenstelling tot de berichtgeving van afgelopen week, waarin de organisatoren lieten weten met verschillende verkoopkramen in Zwartsluis te gaan staan. Lees meer »

Kerken voorzien alle huishoudens in Zwartsluis van narcissen

Geschreven op

In deze lastige tijd hebben de gezamenlijke kerken van Zwartsluis het idee opgevat om alle Suzigers een mooi potje met voorjaarsbloemen te geven. Zaterdag hebben gemeenteleden van de Gereformeerde Kerk, de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt alle 2100... Lees meer »

Nieuwe ambtsdragers

Geschreven op

Leden van de Gereformeerde Kerk Zwartsluis hebben onlangs een formulier ontvangen, deze zat bij de kerkbode in. We willen alle gemeenteleden van 16 jaar en ouder vragen om mee te denken in de zoektocht naar vier pastorale ouderlingen, een jeugdouderling en een diaken. Lees meer »

Dienst vanuit de Hervormde Kerk

Geschreven op

Zondag 7 februari is er geen dienst in onze Gereformeerde Kerk. We houden gezamenlijk een dienst met de broeders en zusters van de Hervormde Gemeente. De dienst wordt gehouden aan de Kerkstraat. Zondagochtend kunt u hier inschakelen om mee te kijken. Lees meer »