Jongerenwerker (16u per week)

Enthousiaste jongerenwerker gezocht! 

Gereformeerde Kerk Zwartsluis m/v (16 uur) 

Ben jij een ervaren jongerenwerker met een levendig geloofsleven én hart voor de jeugd? Krijg jij energie van een enthousiaste en jonge gemeente, waarin veel mogelijk is en waar jij als spin in het web de lijnen bij elkaar houdt én verder mag uitzetten? Dan is deze baan écht iets voor jou! 

 

Dit ben jij… 

Jij bent een echt mensen-mens, maar kunt ook goed zelfstandig werken. Je hebt ruime ervaring in de kerk of jongerenwerk, een relevante opleiding en een duidelijke visie op jeugd en jongeren in de kerk. Ook vind je het leuk om samen te werken met vrijwilligers én ben je een echte inspirator, initiator en cultuurbewaker. Je houdt van netwerken en wilt je graag verdiepen in het dorp Zwartsluis, zodat je een brede impact kunt hebben onder de plaatselijke jeugd en jongeren. 

Ook dit is van toepassing op jou: 

 • je hebt een levendige en biddende relatie met God waar je makkelijk over kunt vertellen;
 • je hebt sterke sociale vaardigheden, legt eenvoudig contact en weet snel vertrouwen te winnen; 
 • je bent in staat om mensen te verbinden en cultuur te bouwen;
 • je vindt het vanzelfsprekend dat je werktijden regelmatig in de avonduren, in het weekend of soms op feestdagen zijn. 
 • je hebt een HBO-opleidingsniveau, bij voorkeur een opleiding HBO Theologie aan een erkend opleidingsinstituut of een andere relevante opleiding; 

 

Wie zijn wij? 

Wij zijn een kerk met een naar buiten gerichte blik en krachtig jeugdwerk. Ons kinderwerk staat stevig in de schoenen en ons tienerwerk is enkele jaren terug volledig vernieuwd. Met onze maandelijkse Rock Steady en Stay Steady-diensten bieden we tieners een laagdrempelige bijeenkomst onder leiding van enthousiaste jongerenleiders. Door de weeks hebben we clubs voor kinderen en tieners en diverse laagdrempelige groepen en activiteiten voor jongeren van 12 tot … jaar. In totaal telt onze gemeente c.a. 300 jongeren in de leeftijd van 0 t/m 25 jaar. Onze Gereformeerde Kerk is onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland. 

Wat is onze missie? 

Wij willen als kerk niet alleen goed voor onze eigen jongeren zorgen, maar Jezus zichtbaar laten zijn binnen én buiten de kerk. Daarom zal je nauw samenwerken met een pionierende groep die zich richt op jongeren buiten de kerk. Zelf richt jij je voornamelijk op de jongeren binnen onze kerk en de activiteiten die we vanuit onze kerk organiseren. Je wordt eveneens deel van een enthousiast team met jeugdouderlingen en een predikant, die sterk overtuigd zijn van discipelschap, leiderschap en de kracht van jonge mensen in de kerk. 

Wat worden jouw taken? 

 • Je wordt onderdeel van de Taakgroep Jeugd en Jongeren en ondersteunt hen;
 • Je bent zichtbaar aanwezig bij activiteiten en zet achter de schermen de lijnen uit voor de lange termijn; 
 • Je hebt veel contact met vrijwilligers en jongeren en helpt ze hun talenten goed te benutten;
 • Je brengt expertise in en werkt hoofdzakelijk samen met vrijwilligers;
 • Je bouwt aan een cultuur van discipelschap en gaat anderen hierin voor;
 • Je initieert nieuwe ideeën en activiteiten samen met de doelgroepen, zodat ze hun geloof kunnen doorgeven; 
 • Je zoekt contact met andere kerken en organisaties in Zwartsluis en onderhoudt deze contacten; 

 

Goed om te weten: als Gereformeerde Kerk te Zwartsluis vinden wij veiligheid in het kerkelijk werk van groot belang. Daarom is voor de aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) noodzakelijk. 

Wat hebben wij te bieden? 

Een afwisselende en uitdagende baan, in een leuke kerkgemeente met veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Daarbij bieden we een salaris en arbeidsvoorwaarden conform de arbeidsvoorwaardenregeling van de Protestantse Kerk in Nederland schaal ; minimaal € 2.438,06 en maximaal € 3.351,14 (bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband). Inschaling vindt plaats op basis van ervaring. Het betreft een aanstelling voor 1 jaar, met de intentie voor verlenging. 

Procedure 

Je kunt je schriftelijke motivatie met CV sturen naar: jeugd@gereformeerdekerkzwartsluis.nl t.a.v. sollicitatie Jongerenwerker GK Zwartsluis. Reageren kan tot en met 31-07-2022. 

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Willem Klapwijk via 0623785530 

Benieuwd wat je ongeveer kan verwachten? Lees hier het verhaal van een van onze jeugdleiders: 

https://www.navigators.nl/lef/blog/boeie-ik-doe-het-gewoon