Studieavond met ds. Kees Kant in Zwartsluis

 

Op donderdag 6 oktober is er in Zwartsluis een studieavond met ds. Kees Kant, spreker voor de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Wat zegt de Bijbel over de terugkeer van het Joodse volk naar het beloofde land? De bijeenkomst vindt plaats in De Poort, Het Singel 16.

Aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Wat zegt de Bijbel over de terugkeer van het Joodse volk naar het beloofde land?

Heel veel teksten in de Bijbel spreken over een terugkeer van het Joodse volk naar het beloofde land. Gaat het daarbij alleen over de Babylonische ballingschap uit de zesde eeuw voor Christus? Ds. Kant zal met behulp van een PowerPointpresen-tatie een aantal teksten met u bespreken en duidelijk maken dat de Bijbel juist vooral iets zegt over de actualiteit. De Bijbel spreekt niet alleen over toen, maar vooral ook over nu en over de toekomst.

Achtergrond spreker

Ds. Kees Kant is sinds 2010 predikant van de Gereformeerde kerk in Katwijk aan Zee. Hij volgde zijn opleiding theologie tot 1993 aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Als spreker is Kant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij is auteur van het boek ‘Van Eisenach naar Bethlehem’, waarin hij verbanden legt tussen de nazi-ideologie uit de jaren ’30 en ’40 en de Palestijnse bevrijdingstheologie van vandaag.

 

Naar het overzicht