Kerkdienst - viering Heilig Avondmaal

Voorganger: ds. H.O. ter Beek

Je kunt het verlangen hebben om God lief te hebben met heel je hart, om Jezus te volgen als zijn discipel, maar soms ben je teleurgesteld dat zoveel bij het oude blijft; dat wil zeggen: soms lukt het even, vaker lukt het ook niet. Ben je nu werkelijk een ander mens, nu je gelooft? We lezen in de ochtenddienst van 3 april een uitdagende én bemoedigende belofte: ‘Iemand die één is met Christus is een nieuwe schepping. Het oude is voorbij, het nieuwe is gekomen’ (2 Korintiërs 5: 17). Het is de zondag na Pasen. Jezus is opgewekt. Dat betekent onder andere dat de nieuwe schepping begonnen is – in Jezus Christus, maar dus ook in iedereen die één met Hem is. Dit jaar was er niemand die een openbare belijdenis van het geloof heeft gedaan. Daarom willen we deze zondag stilstaan bij de doop die wij allen (dat geldt voor de meesten van ons, en zo niet, en u zou dat wel willen: kom erover praten!) hebben ontvangen en de belijdenis die we – als reactie op de doop hebben afgelegd. Eén-zijn met Christus betekent dat je een nieuwe schepping bent. Eén-zijn met Christus vieren we ook in het Heilig Avondmaal. Welkom op zondagmorgen, 10.00 uur in de Gereformeerde kerk aan Het Singel.