Ds. H.O. ter Beek

Hoe kun je concreet leerling van Jezus zijn? Een belangrijke vraag, want daartoe zijn we geroepen. Onder andere: door vredelievend te zijn en door aan boosheid geen ruimte te geven. Jezus heeft het in de Bergrede over het verbod op het plegen van een moord. Maar voor Jezus begint dit al met boos worden op een ander en die ander uitschelden en verwensen. Dat laatste wordt even sterk veroordeeld als moord! Waarom is Jezus zo radicaal? En hoe kun je dan omgaan met boosheid? Het thema voor deze dienst is een onderdeel van de reeks die aan bod komt bij de kringen en wordt in de maand februari besproken. Welkom in de avonddienst van zondag 14 februari in de Hervormde kerk, Kerkstraat 31, om 19.00 uur.