Helpende Handen

De werkgroep Helpende Handen is een kerkelijke werkgroep die oud papier inzamelt voor missionaire en diaconale doelen, zowel plaatselijk als overal ter wereld.

De werkgroep legt verantwoording af van haar werkzaamheden aan de kerkenraad van de Gereformeerde Kerk. Het inzamelen van oud papier geschiedt volgens een schema zoals dat wordt aangegeven op de jaarlijks door de gemeente uitgegeven afvalwijzer, die huis aan huis bezorgd wordt. Tevens staat er op de tweede zaterdag van de maand, van 08.00 uur tot 12.00 uur, een afzetcontainer bij Fa. R. van den Berg aan de Conradsweg 4 te Zwartsluis.
In september 1993 is de werkgroep met het inzamelen gestart, en tot / met 2010 is er voor bijna € 200.000 besteed aan hulpprojecten.
Ongeveer twee maal per jaar wordt in de kerkenraad en de plaatselijke media verslag gedaan van de geldelijke bestedingen.
De werkgroep bestaat momenteel uit ongeveer 13 personen maar zoekt steeds weer naar nieuwe mensen die zich actief in willen zetten voor hulp aan de naaste dichtbij of veraf. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij een der bestuursleden.
Momenteel bestaat het bestuur uit:

• Voorzitter: P.Leeuw Roerdompstraat 14

• Secretaresse: R. Bosgraaf – Schapelhouman De Tjalk 12