Potgrond- en violenverkoop 2019

Potgrond- en violenverkoop verloopt dit jaar ietsje anders..

Wie in Zwartsluis woont heeft ze vast al eens aan de deur gehad: de enthousiaste verkopers van potgrond en violen. Elk voorjaar organiseert de Gereformeerde kerk Zwartsluis een verkoopactie voor het goede doel. Maar dit jaar verloopt de actie wel ietsje anders dan anders…

 

Geen violen, maar zomerbloeiers

Begin maart werd Nederland verrast door een paar heerlijke zonnige dagen. Dit zorgde ervoor dat veel mensen vroegtijdig met hun tuin aan de slag gingen, met als gevolg dat de leverancier van de violen al snel door haar voorraad heen was. Hielke Feenstra, betrokken bij de verkoopactie, legt uit: “Normaal gesproken komen we medio maart met violen langs de deuren, maar omdat deze al uitverkocht waren hebben we naar een alternatief gezocht. Dit keer zullen we niet in maart, maar in april langs de deuren gaan. En niet met violen, maar met zomerbloeiers. Mensen kunnen hun tuin dan opfleuren met bloemen waar ze nog tot het najaar van kunnen genieten.”

 

Opbrengsten voor De Open Poort en Stichting Werk in Uitvoering

Nog iets dat dit jaar een beetje anders gaat: de opbrengsten van de verkoopactie worden gesplitst. 50% van de opbrengsten gaat naar ‘Stichting werk in uitvoering’ en 50% gaat naar de ‘Open Poort’. Willem Bonsink, ook vrijwilliger bij de verkoopactie, legt uit: “Stichting Werk in Uitvoering zet zich in voor het verbeteren van de levenskwaliteit in diverse Oostbloklanden. Ze voorzien mensen bijvoorbeeld van drinkwatersystemen, warm water, voedsel en producten voor (persoonlijke) hygiëne, maar proberen ook de arbeidskansen te vergroten en de levensstijl te verbeteren. De Open Poort is een plaatselijk initiatief van de Gereformeerde Kerk Zwartsluis, voor mensen die behoefte hebben aan financiële begeleiding, praktische hulp of een luisterend oor.”

 

Zet 13 april in uw agenda!

De datum van de potgrond & zomerbloeiers-verkoop is vastgezet op zaterdag 13 april. Wilt u uw tuin ook opfleuren met mooie zomerbloeiers of kunt u nog wel een paar zakken potgrond gebruiken? Hou de deurbel in de gaten of kom langs op het verkooppunt bij De Poort (Het Singel 16) in Zwartsluis! 

 

Naar het overzicht