Lezing in Synagoge van Zwolle

Lezing in Synagoge van Zwolle

Op woensdag 21 maart 2018 geeft journalist en Israëlcorrespondent Jan Franke in de Synagoge van Zwolle een lezing over “Wat Nederland van Israël kan leren.” Dit interessante verhaal, waarin veel leerzame kanten van de Israëlische samenleving aan de orde komen, wordt gehouden in de Synagoge aan de Samuel Hirschstraat 8. De lezing begint om 19.30 uur. De avond wordt georganiseerd door de afdeling Zwolle/Overijssel van het Genootschap Nederland-Israël. Niet-leden betalen een toegang van € 7,50.

Toelichting

Dit jaar bestaat de staat Israël 70 jaar. Jan Franke vertelt over de actuele betekenis van Israël, dat veel méér is dan alleen een land in oorlog met zijn buurvolken. Het is vooral een modern land waar Nederland veel van kan leren. Op gebieden als terreurbestrijding, gezondheidszorg, landbouw, waterbeheer, informatie- en communicatietechnologie en op vele andere terreinen trekt de hele wereld veel profijt van wat er in Israël gepresteerd wordt. In deze lezing laat Jan Franke zien waarin Nederland aan Israël een voorbeeld kan nemen op gebieden als politiek, multicultureel samenleven, onderwijs, veiligheid en innovatie. Jan Franke woont in Tel Aviv en is correspondent voor Israël, de Palestijnse gebieden, Egypte en Jordanië. Hij schrijft achtergrondartikelen voor o.a. het Nieuw Israëlitisch Weekblad en Elsevier Weekblad.

Het Genootschap Nederland-Israël dat de avond organiseert, staat open voor allen die Israël en de joodse cultuur beter willen leren kennen. Leden krijgen per seizoen vijf interessante lezingen en een culturele avond aangeboden. Alle bijeenkomsten vinden plaats in de fraaie Synagoge van Zwolle. 

 

Illustratie: Jan Franke aan het werk op een terras ergens in Israël.

Naar het overzicht