Introductie-avond Het Nieuwe Liedboek

PKN en GKv Zwartsluis organiseren gezamenlijk een Introductie-avond Het Nieuwe Liedboek

Drie jaar geleden, in 2013, is het Nieuwe Liedboek voor de kerken uitgekomen. Een liedboek dat tot stand is gekomen door een Interkerkelijke Stichting. We willen graag wat meer bekendheid geven aan deze liederen en daarom zal er op woensdagavond 15 februari 2017 een presentatie worden gehouden door Ria Borkent, dichteres van een aantal opgenomen liederen en Harry van Wijk, cantor- en concertorganist. Zij zullen ons wegwijs maken en we zullen samen een groot aantal liederen zingen.

Dit nieuwe Liedboek biedt een grote afwisseling van genres en manieren van zing- en. De verscheidenheid van het nieuwe Liedboek is erg groot, we willen daarom op deze avond kennismaken met een aantal van deze verschillende liedvormen. We hopen dat de avond een stimulans kan zijn voor het samen zingen van deze nieuwe liederen. Het nieuwe Liedboek kan behalve in de kerk ook goed thuis worden gebruikt. Zo zijn er veel liederen opgenomen bij de morgen, middag, maaltijd en avond. Een standaarduitvoering is voor 25 euro op deze avond verkrijgbaar. Boekhandel Goedhart verzorgt een boekenstand met ook Cd's en achtergrondinformatie over het Liedboek.

Over de spreekster Ria Borkent:

Ria Borkent (Apeldoorn, 1950) schrijft gedichten, liedteksten en proza. Haar vertaling van Bachs Matthäus Passion werd in 2011 uitgevoerd in het Concertgebouw in Amsterdam o.l.v. Pieter Jan Leusink, en kwam uit als tekstboek, ‘Matteüs Passie, een poëtische hertaling’, en als partituur. Ze schreef koorteksten, o.a. voor het Paasoratorium ‘Het Lam dat ons doet leven’ en werkte met 16 teksten mee aan het Liedboek 2013. In 2017 verschijnt ‘God wil bij mensen wonen’, een literaire kinderbijbel waarvoor ze verhalen en liedjes mocht schrijven. Als dichter was ze verbonden aan het project ‘Psalmen voor Nu’ en aan ‘Dichter op het Nieuws’ van het Nederlands Dagblad. Ze was stadsdichter van Apeldoorn in 2012 en 2013. Ria Borkent is getrouwd met Jan Borkent, heeft kinderen en kleinkinderen. Als ze zomers gaan varen liggen ze graag een paar dagen voor ‘Sluuspoort’ in de haven van Zwartsluis.

Aanvang: 20:00 uur Locatie: Gereformeerde kerk Vrijgemaakt , Zomerdijk 7, Zwartsluis